En gåta

Vi satt ett litet gäng på New Bamboo Center häromkvällen och kom av någon anledning in på gåtor. Jag presenterade min favorit för dem och tänkte att jag skulle testa den på er också. Det är en gammal gåta, men jag stötte faktiskt på den i en av Dick Francis' böcker, där den har en viss relevans för intrigen.

Du har ett par identiska tvillingar, den ena talar alltid sanning, den andra talar aldrig sanning. De vaktar en korsväg, där den ena vägen leder till räddning och den andra till undergång. Du får ställa en – men bara en – fråga till någondera tvillingen. Du vet inte vem som är vem. Vad frågar du för att kunna välja den rätta vägen?

Svar i kommentarsfältet. Läsare som har läst Decider, eller annars känner till gåtan från tidigare är tyvärr diskvalificerade (sori brorsan :bug: ) Men den som räknar ut det på egen hand får en guldstjärna 🙂 ⭐

4 tankar om “En gåta

  1. SivÖ har förtjänat en guldstjärna! ⭐ Alldeles riktigt. Eftersom båda skulle peka på vägen till undergång, den sanningssägande för att den vet att den andra skulle göra det, lögnaren för att den vet att den andra inte skulle göra det… :bug:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s