Naturbetraktelser

När det blir vår förvandlas den här kattslaven till en veritabel "spring pixie" och springer omkring och petar förtjust på krokusar och tussilagon och bladknoppar och är allmänt fånig 😮 Men det är så kul när det börjar bli grönt! 🙂 Nu har ju våren/försommaren kommit igång ordentligt, björkarna är ljusgröna och susar sådär lite prassligt som de gör när de är nyutsprungna, och på vår balkong står en stor bukett med häggblommor – på balkongen, för de har en ganska kraftig och särpräglad… doft. Väldigt vårig, men stark. (Buketten har jag fått från morbror-på-landet när jag var där häromdagen – jag har inte rånat stadens parker!)

I Hfors har häggen alltså just börjat blomma – men här i Sveariket, där jag är på potatiskommendering, blommar syrenerna redan! Och de blommar! När jag satt i bussen och tittade på det lummiga landskapet (det är betydligt lummigare här i inlandet än i Helsingforstrakten) så såg jag formliga kaskader av syrener, speciellt utanför Gottröra kyrka :happy: Inte för att jag tror att läsarna vet var den är, men det är ett så kul namn att jag måste dela med mig av det 🙂 Där fanns de i alla färger, och det såg fantastiskt ut! :love: Och när jag väl kom hit, så stod det en bukett på bordet, "för du gillar ju syrener". Så snällt :happy:

Så idag har jag verkligen befunnit mig "mellan hägg och syren" 😉 Idag, för jag åkte först på kvällen, det gick snabbt – jag brukar aldrig flyga, senast var väl Barcelonasemestern för över tre år sen, men det var helt fullbokat på båten :eyes: Måste vara skolavslutningen. Och jag slipper ju nog så gärna en båt smockfull av nybefriade skolelever… 🙄 Jag hade verkligen lovat komma och sätta potatis nu, så mycket som vi äter upp av den (väldigt väldigt goda) Ovatio-potatisen så är det väl det minsta man kan begära att jag gör lite av jobbet också… 😮 (Ni märker att jag verkligen tagit till mig av den lilla hönans kakbaksupplevelser) :spock:

Jag borde nog kolla, efter en diskussion med en kompis är jag lite osäker på vad egentligen är värre, för mitt ekologiska fotspår alltså, att åka färja eller flyga den lilla biten… Jag ogillar väldigt starkt att flyga, både av ekologiska och andra skäl, men det går inte att komma ifrån att det är snabbt! Jag var nästan framme vid den tid jag normalt skulle ha tagit mig till Åbobåten (om jag alltså hade tagit den) Och så var det ju lite omväxling 🙂 Och det var ju bra för en gångs skull, att vara här genast på morgonen för i morgon ska det sättas potatis! :smurf:

Den här bilden har jag lånat från Odla blommor, eftersom jag dumt nog inte har nån kamera med mig (och inte har en så fancy telefon).

3 tankar om “Naturbetraktelser

  1. gammelmoran writes:Medan du varit borta från dettq lqndet, har våren framskridit. I dag slår mina syrener ut, trots närvaron till havet. Och liljekonvaljerna står i startgroparna.

  2. Goofy writes:Jag insåg för många år den att jag inte är typen som släpar runt på en kamera alltid så kameramobil passar mig perfekt för "ååh nu borde man ha en kamera!".

  3. Liljekonvaljerna blommade i skogen på helgen – jag plockade några i en morsdagsbukett (det var morsdag i Sverige på söndagen) 🙂 Förutom liljekonvaljer bestod den av tjärblomster, förgätmigej och smörblommor. Tänk att stassaren känner till namnet på så många blommor 😀 (Fast det gör jag nog inte, insåg just att det nog inte var tjärblomster, utan nån annan violett blomma. Och när jag nu började läsa i floran så undrar jag om det var förgätmigejer heller 😮 Nån liten, ljusblå blomma i alla fall! Och en fin bukett bidde det 🙂 )Det där med kameramobil börjar kännas frestande, ska fundera på saken när jag nån dag måste säga farväl till min gamla. Det är något med våren som får mig att vilja fotografera varenda blomma jag ser 😮 Våren är farlig 🙂 Jag har nyligen läst om L. M. Montgomerys Emilyböcker, och i Emily Climbs skriver Emily i sin dagbok: "I feel more like writing poetry in spring than at any other time. Mr. Carpenter tells me to fight against the impulse. He says spring has been responsible for more trash than anything else in the universe of God." 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s