Helgens skörd

Eftersom jag hade lovat Ny Tid att ställa upp i tidskriftshörnan i utbyte mot fritt inträde till bokmässan så hann jag inte shoppa så mycket de första tre dagarna. Det blev en del mingel, och eftersom vi var placerade precis bredvid den finlandssvenska scenen så hann jag lyssna på några författarintervjuer också. Men handla böcker hade jag inte riktigt ro till. Jag var egentligen rätt nöjd, då det brukar gå åt en hel del pengar, och våra bokhyllor bågnar redan. :whistle:

Men, den sista dagen var jag ledig, och tyckte att jag skulle gå runt och titta lite… Vi började på matmässan och smakade på en massa mer eller mindre egendomliga saker. Några kilo mjöl, äpplen, torkad frukt, ost, oliver och älgkalops på burk senare övergick vi till böckerna igen. Jag höll mig riktigt bra ända till den sista timmen, då jag blev lite ivrig…:right:

Skörden består av tre kokböcker (jag älskar kokböcker, i alla fall sådana med annan text än bara recept): Seppis soppor (som egentligen är en vän-/minnesbok tillägnad Johan von Bonsdorff, och inte innehåller så många recept); Sultanens Auberginer av Stina Katchadourian och Sabira Ståhlberg och Kärlek, oliver och timjan av Anna och Fanny Bergenström. Den sistnämnda köpte jag mycket för bildernas skull – de är helt underbara. Men jag använder min Annas mat rätt mycket, så jag utgår från att recepten är bra också. Sen köpte jag tre pocketar (pockettar? svårt att stava talspråk ibland) av Sarah Waters, eftersom jag inte kunde bestämma mig för vilken jag skulle ta 😮 Sen slank det med ett par medeltidsdeckare, en Astrid Lindgren som jag saknat, samt Schildts uppslagsbok som ett lite modernare komplement till den visserligen utmärkta, men något föråldrade Bonniers lexikon i femton band som förljuvar vår tillvaro. Jag menar, världen har trots allt förändrats en del sen femtiotalet 😉 Sen fick jag en box med Den finlandssvenska dikten som tack för lång och trogen tjänst 🙂

Allt detta och mer därtill, som jag inte tänker avslöja, för det ska bli presanger, släpades sedan hem i den kalla höstkvällen. Och nu återstår bara det lilla logistiska problemet – var katten ska allt rymmas?

Humptidump :p

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s