Goda råd är alltid underhållande

En av mina guilty pleasures är att läsa olika rådgivningsspalter och Not Always Right. Det är så fascinerande att läsa om olika absurda situationer. Här är mina favoriter i genren:

Sarah D. Buntings sajt TomatoNation är läsvärd, mycket om populärkultur, speciellt tv. Frågespalten kallas The Vine, den – liksom tyvärr hela sajten – uppdateras synnerligen sporadiskt numera, men det finns närmare tjugo års arkiv att titta igenom 🙂 De senaste åren har kommentarer (modererade) som ofta är intressanta och insiktsfulla.

Ask a Manager är alltid spännande, om inte annat för att man får en bra inblick i amerikansk arbetskultur och lagstiftning, men också för att de frågor som tas upp ibland är fullkomligt absurda. Min personliga favorit är personen som bet sin kollega i frustration – jag skulle säkert kunna göra det också, om jag blev tillräckligt provocerad, men det är ändå ganska bisarrt. 😀 Sen finns det nyttigare saker också, som det här välkommenterade  inlägget om hur man kan lära sig att komma i tid (ett av mina egna största problem).

Dan Savage – Savage Love läser jag sporadiskt, den handlar mycket om relationer, specifikt mycket om polyamori, kink och queer. Också den amerikansk.

Magdalena Ribbings Vett och etikettDagens Nyheters sidor var också länge en favorit, hennes torra humor var väldigt underhållande. Tyvärr har hon ju gått till den stora etikettsboken i skyn. Det är dessutom lite knepigt (men inte omöjligt) att komma åt artiklarna bakom betalmuren.

Här är en Ask a Manager-post om rådgivningsspalter, där två personer diskuterar fenomenet.

Har ni några favoriter i genren? Gillar ni alls att läsa sådana? Tips?

 

8 tankar om “Goda råd är alltid underhållande

  • Savage Love var det du som rekommenderade, tack för det! Ska kolla in Dear Prudence också. Jag gillar verkligen Ask a Manager – inte minst för folk som har någon form av förmansansvar! 🙂

  • Nej, men jag tyckte att hennes Det lilla bageriet på strandpromenaden var väldigt mysig, så om hon har skrivit en bokhandelsbok så måste jag ju läsa den! Tack för tipset.

   Kan du kolla dina kommentarsinställningar förresten, mina kommentarer på din blogg syns bara som ”awaiting moderation” och det är lite tråkigt. (Dashboard -> Settings -> Discussion Settings)

    • Så roligt att du hittade dem 🙂

     För att visa de kommentarer som inte syns nu så ska du gå lite längre upp på Dashboarden till Comments och välja alla kommentarer du vill visa genom att klicka för boxen framför dem. Så väljer du ”Approve” i rullgardinsmenyn och klickar sedan Apply.

     Discussion Settings är stället som du ändrar på hur kommentarerna syns i framtiden:

     Se till att ta bort markeringen ”Comment must be manually approved” i ”Before a comment appears”. Om du har mycket problem med spam kan du välja ”Comment author must have a previously approved comment”, eller så kan du tömma båda rutorna.

     Du kan välja att få ett mejl varje gång någon kommenterar också, så kan du hålla koll på att du inte får något skräp. Jag tycker att WordPress är bra på att filtrera, speciellt om du lite längre ner väljer Comment Moderation Hold a comment in the queue if it contains 2 or more links. Det betyder att du ibland kan behöva godkänna någon kommentar som kommit med flera länkar, men det sållar bort de flesta skräppostarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s