Väntans land

Liksom så många andra runt om i  världen så inväntar jag med nervös spänning valresultatet i ”the Land of the Free”. Jag är helt för trott för valvaka, men hoppas innerligt att jag vaknar i morgon till en värld där USA valt sin första kvinnliga president och inte en psykopat.

Håll ttummarna! 

/\_/\

8 tankar om “Väntans land

  1. Jag tror att det var proteströsterna – de som antingen trodde att Trump inte hade någon chans och ville ge ”politikerna” en näsbränna, eller tänkte, vafan, inte kan han göra alla de dumheter han föreslår, senaten och kongressen stoppar honom. Påminner mig om en viss A Hitler, som inte togs på allvar, utom av kyrkorna som trodde att de kunde använda sig av honom

    • Jag funderar mycket på en av Stephen Kings böcker, Dead Zone, som handlar om en man som efter fyra år i koma vaknar upp och kan veta saker om folk bara genom att röra vid dem. Han hälsar på en populistisk presidentkandidat och inser att han kommer att genom ren inkompetens driva fram ett tredje världskrig… Inte att jag vill dra paralleller till Hitler såhär direkt, men visst, det är farligt att underskatta och avfärda clowner. Det finns ju skrämmande clowner, trots allt.

  2. Tror det är en protest av dem som inte röstat förut. För hundra år sedan protesterade massorna i vårt östra grannland, för åttio år sedan protesterade massorna i mellaneuropa. Arbetslöshet och penningknipa och hopplöshet är verksamt.

    • Proteströster kan lätt leda till ”careful what you wish for”… Visst, folk har en misstro mot etablissemanget, men Trumpen hör ju precis till dem som har mest och trampar på andra för att få det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s