#satanaista

Nu på kvinnodagen ordnas ett spännande projekt på Kajsabibban: Sata naista Wikipediaan (dvs. Hundra kvinnor in i Wikipedia), ett initiativ som ska öka antalet artiklar om  kvinnor på Wikipedia (från existerande ca 17,5 % (!) och för den delen också uppmuntra kvinnor att skriva på Wikipedia (vilket inte är direkt oproblematiskt, läs t.ex. här en artikel om fientligt bemötande av kvinnliga skribenter eller feministiska teman).

På plats erbjuds sakkunnig hjälp, böcker och databaser och trådlöst nät, samt ett hundratal entusiaster. Yours truly kommer också att vara där och assistera några timmar 🙂 Mera info om projektet finns t.ex. på bibliotekets nyhetsblogg (på finska), Fb-event (dito), Smocka (journalistlinjens tidning, på svenska) mfl artiklar (länkar finns på Wikipediasidan).

Kom med, vetja 🙂 Skaffa ett alias innan du kommer (och fundera på det här med kön i offentligheten, inte att jag vill skrämma bort någon). Det är alldeles tillåtet att skriva på svenska (eller andra språk) också, och även om tanken är att det ska fokusera på finländska kvinnor (se förslagslista här), så kan man bra skriva om andra också. Eller delta på distans. Använd #satanaista som hashtag.

2 tankar om “#satanaista

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s