En mörk dag på många sätt

Idag är det Förintelsens minnesdag. Jag hade tänkt skriva mycket mera om saken, men på grund av mera lokala händelser så har jag huvudet fullt av annat. Men jag kan tipsa om två saker: Lyssna på intervjun med Hédi Frid: Om att överleva Auschwitz på Sveriges Radio och läs min bloggpost från i fjol om förintelselitteratur.

Här hemma har universitet idag varslat om 980 tjänster som försvinner inom två år, varav 570 är rena uppsägningar. 12 % av personalen, en betydligt större del av den personal som inte räknas till undervisnings- och forskarkategorin.

Vare sig det kommer att gälla mig personligen eller inte, så kommer det att beröra oss alla på jobbet, på samma sätt som anskaffningsbudgetens minskning och utrymmesminskningarna påverkar oss. För att inte tala om de ringar på vattnet som de medför…

Är det här faktiskt rätt väg att få Finland på fötter?

980 ljus för 980 tjänster

980 ljus för 980 tjänster

5 tankar om “En mörk dag på många sätt

    • Nej, man skulle ju inte tycka det. Och riskigt att skära i utbildningen, tycker förstås jag. Oberoende av om de flesta som får gå inte har direkt med undervisningen att göra så är det ju inte som att de inte skulle stöda funktionerna.

      Och innan man skäller på uni för att dess adminstration är för stor så kan man också ta och skälla på de regler som säger att varenda minut ska redovisas (statlig finansiering ska ha millimeternoga insyn) och hanteras och det nya ”effektiverade” lönesystemet som kräver regelbunden uppföljning osv. Och också undervisningen kräver sina strukturer – vem tror ni får ta över studieprestationsregistreringar och studierådgivning osv. om inte undervisnings- och forskarpersonalen.

  1. Hon kan förstås fortfarande ha varit skriven i Karuna och röstat i kommunalval, eller så i församlingsval i Petrograd. Vore roligt att veta – luska när och om du hinner nån gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s