Andras katter: Lisa

28122015533

En ovanligt stillasittande katt

Det här är föräldrarnas lilla katt Lisa. Hon är mindre än Agnes, trots att hon redan är tre år. Hon är väldigt kelen och rar 🙂

Eftersom hon bor på landet så kan hon gå lös ute och bland annat roa sig med att fånga möss. Ibland tar hon in dem också, för att fortsätta att leka med dem. Så händer det förstås att de lyckas rymma… Det händer trots allt de bästa katter. Sen är de förstås svåra att få tag på igen. Som värst kan de hålla sig undan ganska länge.

En av de roligaste historier jag nånsin hört var den om den fräcka musen som redan var inne på andra eller tredje dagens kurragömma och sen hade stirrtävling med Lisa på köksgolvet. När Lisa väl samlat sig till attack så anföll musen och dängde till henne ordentligt på nosen! Hon blev så paff så hon backade och efter att ha tänkt på saken en stund så gick hon och knaprade torrmat i stället 😀

Brorsan fångade in musen och släppte ut den, den hade verkligen gjort sig förtjänt av sin frihet! Den kan säkert berätta den historien på många mussammankomster i resten av sitt David-liv.

6 tankar om “Andras katter: Lisa

    • Inte sant! Det är helt otroligt. Men det skulle ha funnits bildbevis på stirrtävlingen åtminstone, om jag hade tänkt på att ta den från föräldrarnas kamera.

  1. Ja, de är fräcka, de små liven. Vi uppräckte, för många år sedan, att en mus smög sig fram varje kväll för att titta på Rapport. Kurre (katten) hade redan gett upp, för vad har man för chans när musen tar betäckning bakom ”Djurens Liv” i bokhyllan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s