Kokos husmodersskola

Goddag på er, mina kära elever. Idag ska jag komma med några tips:

Tips nr 1: Om du har ett alltför litet kylskåp så går det bra att förvara rotsaker på balkongen under vintern, förutsatt att du har dem ordentligt isolerade och tar in dem om det blir riktigt många minusgrader. T.ex. kan du ta en av de trevliga korgarna med flätade bananblad. Så fodrar du den med ett par tjocka ylletyger, gärna ett par fina, hemvävda saker (mattor? ryor?) som är Andra kattslavens arvegods och lägger ner dina rotsaker. T.ex. kilovis med smaskiga ekologiska morötter, som du gärna köper lite för många av, när de nu går att beställa billigt via matcirkeln. De blir så god morotssaft (bara man nu skulle orka göra morotssaft lite oftare, förstås). Och kokta morötter är nyttigt.

Tips nummer 2 (de här hänger ihop): När temperaturen på den inglasade, sydvästsvängda balkongen börjar överstiga, säg, en tio plusgrader så är det dags att tänka om när det gäller förvaringen. Inte bara tänka ”de klarar sig nog” (för att inte tala om att svara ”jo, jo” på Andra kattslavens försynta frågor gällande korgen i fråga). Alldeles speciellt lönar det sig inte att låta det gå flera veckor av ganska mycket sol och glatt beundra hur balkongväxterna växer och frodas i värmen, utan att reflektera över att rotsakerna inpackade i pastpåsar omsvepta av riktigt många lager ylle kanske också gör det. Frodas i värmen, alltså.

Tips nummer 3: När du sen äntligen får ett ryck och beslutar dig för att gå igenom lådan (den var ju okej helt för ett par veckor sen – i början av maj ungefär) rekommenderar jag att du har gasmask (en rejäl snuva hjälper delvis, men inte helt), gärna också handskar och en hög äckeltröskel. Morötter blir uppenbarligen riktigt rejält slemmiga när de förvaras varmt och lufttätt – tänk Aliensmonster-slemmiga. Långa, sega trådar och en stank som visserligen inte är så vedervärdig som skämd njure, men helt tillräckligt för att ge en inte-så-känslig person (sa jag rejäl snuva?) kväljningar. Och sa jag ”kilovis med morötter”? Det var inte så många kilo kvar mera. Snarare liter…

Tips nr 4: Använd kanske vid närmare eftertanke gärna ett mindre känsligt förpackningsmaterial. Nu har vi en banankorg utan botten (inte att det verkar störa Agnes åtminstone) och två ylletyger som antingen får gå till glory eller så sponsorerar vi det lokala tvätteriet.

agnes_i_bottenlos_korg

Vad talar du om att ”bottnen är förstörd”? Korg som korg – så länge den står på något så har den ju en botten!

6 tankar om “Kokos husmodersskola

 1. Men i varmaste Afrika använder man svart ylletyg för att isolera mot hög värme (över 50 grader) Fungerar det inte med morötter?

 2. Vad roligt du skriver! Precis den typ av ironi som jag gillar. Hit kommer jag flera gånger.

  Tack för tipset om läsplattor. Jag trodde alla hade bakgrundsbelysning, som en surfplatta. Eftersom jag gillar e-böcker måste jag nu överväga en riktig läsplatta.

  Vi ses igen!

  • Så trevligt att du tycker om min stil. Det är roligare att skriva ironiserande om sina missöden än att sätta sig och gråta, trots allt 🙂

   Jag gillar min läsplatta jättemycket och förstår inte att så många hellre har en tablett – som du säger så är bakgrundsbelysningen jobbig. Bloggen Endast Eböcker har en massa bra tips om läsplattor, kolla in den!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s