Ja må den leva!

Grattis bloggen, som fyller hela tio år idag! Här finns min allra första egentliga bloggpost, här min ursprungliga (och modifierade) sticky post.

Det har hänt mycket på tio år, många saker har förändrats, jag har t.ex. flyttat ett par gånger rent fysiskt och i julas flyttade också bloggen från MyOpera till WordPress, när Opera lade ner sin bloggplattform. En av de saker jag verkligen saknar med Opera är smajlisarna, Opera hade väldigt många olika sådana, medan WordPress bara har några. Kanske det är lite barnsligt med smajlisar, men jag är ju bara tio trots allt. Bästa åldern för klistermärken och gnuggisar! 😉 Jag sparade en bild på alla smajlisar som fanns, för den som vill kunna tolka sådant som ”:eyes:, :hat:, :cheers:, :queen:, :wizard:, :yuck:” osv., men den har jag inte på den här datorn, så jag lägger in den lite senare.

Tillägg: Svenska datatermgruppen föreslår förresten ”smilis” eller ”humörsymbol” i stället för smajlis.

Såhär många smajlisar höll sig Opera med... Notera att det gick att välja Lolspeak som språk också!

Såhär många smajlisar höll sig Opera med… Notera att det gick att välja Lolspeak som språk också!

Skarmdump_smileys_Spock_close_up

:Spock: hade en finurlig alt-text också.

Klicka på bilderna för att få dem större!

Under de här tio åren har jag bl.a. studerat till magister i litteraturvetenskap och lite extra poäng informationsvetenskap och bytt såväl fysisk arbetsplats, formell arbetsgivare och arbetsuppgifter utan att egentligen ha bytt jobb, det är egentligen ganska otroligt i dagens läge. Korrigering: Min kollega påpekade att jag ju haft Helsingfors universitet som arbetsgivare hela tiden, och det är sant. Men biblioteken jag jobbat på har bytt namn allteftersom de slagits ihop med andra enheter; från Historisk-filologiska biblioteket till Humanistiska fakultetens bibliotek till Helsingfors universitets bibliotek.

Dessutom har det kommit en ny katt i stället för de ursprungliga slavdrivarna – däremot är Andra kattslaven fortfarande kvar, tänka sig 🙂 ❤ Folkdans har jag också fortsatt att dansa, men kören höll i sig bara ett par år. Böcker och te kommer jag däremot nog aldrig att sluta med 🙂

Jag har tidigare bloggat när bloggen fyllde fem, sju och åtta år. Jag hade tänkt att det här skulle vara min tusende post, men pga förkylning och bihåleinflammation så orkade jag inte riktigt blogga tillräckligt tätt, så jag är några efter. Men ändå – det är ganska mycket text! Och bilder och länkar, förstås. Tänka sig.

5 tankar om “Ja må den leva!

  1. Pingback: Tonårsbloggen – En kattslavs dagbok

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s