Dansens dag!

I morgon (idag, rent tekniskt) så är det Dansens dag*. Den kan firas på många sätt, men om man råkar vara i Hfors och gilla pardans så är det bara att ta sig till Huffen! Här lite info om tillställningen:

I Helsingfors ordnar Haga uf en danskväll tisdag 29.4 kl. 18.00-19.30. Under danskvällen får man fritt dansa pardanser som gåtts igenom under vårens pardanskurs, denna gång främst bugg, vals, tango och humppa. Också personer som inte deltagit i kurskvällarna är hjärtligt välkomna. Adress: Haga sportväg 5. Inträde 5 euro. Vid frågor kontakta gun.grann@huf.fi eller läs http://www.huf.fi.

På med dansskorna och iväg! 🙂

* Den internationella dansens dag har firats sedan år 1982 då den initierades av The International Dance Committee (IDC) som lyder under International Theatre Institute (ITI). De jobbar i samarbete med UNESCO och varje år ordnas huvudfesten i UNESCOs utrymmen i Paris. Varje år utses också en skribent från dansfältet som får skriva ett meddelande dagen till ära. År 2014 är det den franska koreografen och dansaren Mourad Merzouki som har fått äran. Läs meddelandet och mera om dansens dag på adressen http://www.international-dance-day.org.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s