Bättre sent som alltid?

Bokbloggsjerkan är för tillfället på paus på grund av tekniska problem. Då kan jag passa på att ha mera länkfest och svara på en gammal bokbloggsjerka, (8-11 februari), som frågar Följer du någon utländsk blogg? I så fall vilken/vilka?.

Vad är en "utländsk blogg"? Räknas det om man läser bloggare i Sverige? Det gör jag ju, Lady Dahmer, Linus Fremin och ibland Underbara Clara. Ingen av dem är bokblogg, även om de alla kan nämna böcker emellanåt. Pladdermusen och hennes kattblogg Klosterkatterna finns på min bloggrulle, via Klosterkatterna läser jag ibland andra kattbloggar lite sporadiskt. Det finns andra bloggar jag läser lite slumpmässigt, t.ex. Onekligen. Men de skriver på svenska, så de kanske inte "räknas".

Så nordist jag är så läser jag faktiskt inte en enda nordisk blogg, främst eftersom den norska sidan Modesty&William inte längre uppdateras. Det är formellt en hemsida, men brukade uppdateras ofta med nya katthistorier… Underbart välskrivna och roliga historier, en av de första sidor jag läste regelbundet och hennes stil har definitivt inspirerat min. Om någon har tips på läsvärda bloggar så uppskattar jag det.

På engelska läser jag TomatoNation regelbundet – en amerikansk sida/blogg som både talar om film, böcker, tv-serier, kulturella fenomen plus har en alldeles egen frågespalt – what's not to love? Jag läser också vissa andra, bland andra Neil Gaiman lite då&då och Nerdy Apple, en blogg jag hittade då hennes post "My son is gay" plötsligt cirkulerade överallt på nätet. Hon postade förresten en fin text om den tiden i höstas, länk här.

Så läser jag förstås A. J. Hall, min favoritfanficförfattare, som ska få ett helt eget inlägg snarast, för hon är ett sånt geni :love: Hon skriver ofta långa, analyserande och intressanta inlägg, dels om fandom – mycket meta – dels om samhälle, men uppdaterar inte speciellt ofta, tyvärr. Å andra sidan skriver hon kanske mera fanfic på det sättet 😉 På den tiden hon bloggade på LiveJournal så hörde den bloggen och de hon länkade till de första bloggar jag läste och det som egentligen väckte mitt intresse för bloggar från början. För över tio år sedan… Att jag överhuvudtaget hittade vare sig fanfic eller bloggar kan jag de facto tacka mamma för :yes:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s