Tomatimahl

Jag är väldigt förtjust i tomatsaft, en lite lustig smak enligt vissa. Jag kallar det acquired taste 🙂 Speciellt när jag vistades i Tyskland så drack jag det ofta, för det fanns att få tag på god sådan där. I Estland förstår man sig också på det (kanske på grund av det tyska inflytandet?) och jag har ibland släpat hem några liter assorterad juice därifrån. (Andra släpar litervis med sprit, men Weimer är lite konstig 😉 ) Nu finns det en butik med estnisk mat i vårt köpcentrum, som bland annat har en massa olika saft – varav en väldigt god tomatjuice (märket heter Aura) :yes:

Av ren nyfikenhet tittade jag i den vanliga matbutiken på utbudet, de har endast en sort och det är Marlis Natur. På Eckes-Graninis sidor står det att "Marli Natur juiceserien bjuder på äkta smak ur den rena naturen. De osötade juicerna utan tillsatsämnen faller hela familjen i smaken." Förpackningarna pryds av ett grönt löv med "100%" på.* Sure 🙄 Om man tittar på innehållsförteckningen på deras tomatsaft så står det att den innehåller vatten, tomatjuice av koncentrat, glukos-fruktossirap, socker och salt. Vem sötar tomatsaft? a) Den är söt i sig själv b) Oftast dricker man väl tomatsaft för att man inte vill ha nåt som är så hemskt sött? c) Socker och glukos-fruktossirap? :eyes: Inte konstigt att folks smaklökar är förstörda.

* Om man tittar noga så står det faktiskt "100% mehu", inte "100% täysmehu" som på de andra paketen, men loggan är exakt densamma.

Annonser

6 tankar om “Tomatimahl

  1. Bloody Mary, jo. En klassiker i återställargenren 😉 I Stephen Kings Det så dricker en av huvudpersonerna vodka med plommonsaft som blandis :eyes:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s