Tipsfredag: kulturtrio

Igår var jag på Blaue Fraus Wall to Wall. Jag kan egentligen inte komma med någon regelrätt recension (tackochlov är det här min blogg och inte Ny Tid eller liknande, så jag kan göra vad jag vill), för den muhererar fortfarande i mitt huvud. Det är svårt att säga något om den, utom att det inte är en regelrätt pjäs, inte heller en performance eller häppening, men ändå lite av allt detta. Den var definitivt utmanande, men på ett fint sätt. Det gör mig glad att det händer sånt i Helsingfors.

Rakkautta&Anarkiaa-festivalen pågår fortfarande ett par dar. Jag har bara hunnit se Le Tableau och Noor, men de var båda sevärda. Speciellt förtjust blev jag i metaelementet i Le Tableau, en tecknad film om en målning där personerna i målningen är uppdelade i de Färdiga, de Halvfärdiga och Skisserna och där De Färdiga anser sig vara bäst. Det får en del obehagliga konsekvenser. Några personer ger sig ut på jakt efter Målaren för att fråga om han någonsin har för avsikt att göra färdigt målningen. De rör sig mellan olika målningar, som är olika världar. Underbar idé och härligt färgsprakande tecknad. Den går på nytt på söndag kl. 16.30 🙂

För att runda av tipsveckan med dans så kan ni på söndag gå till Stadshuset och se menuett i 1700-talstappning. Jag vill påpeka att vi dansar menuett i folkdanslaget också, den som vill lära sig bland annat det kan komma på nybörjarkurs på Annegatan 26 på onsdag kl. 18 :up:

2 tankar om “Tipsfredag: kulturtrio

  1. …men åtminstone jag blev förvånad över hur annorlunda menuett hos medeltidsdansarna i Åbo var mot det jag dansat i folkdanssammanhang. Synd att jag inte kan komma o kolla in 1700-tals versionen :-/

  2. Jag skulle hemskt gärna testa både medeltids- och 1700-talsversionen, det är roligt med en dans med så långa anor! Ibland har ett par av våra dansare hållit kontradanskurs, det är också historiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s