Rysligt rysansvärt

Här är ett tips för alla Hufvudstadsmänniskor som är intresserade av skräckfilm: På Kulturkontakt Nord, dvs. fd. Nifin, kan man nu på fredag kl. 17 åhöra en föreläsning av Göteborgs-professorn Yvonne Leffler om "Naturen som ondskans boning i nordisk skräckfilm". Sen kan man följa upp det med att gå på ett seminarium om nordisk skräck, vampyrer och kvinnor 😉 som Kulturkontakt Nord, Kava och Walhalla ordnar på lördag på Orion kl. 14-17, följs av film kl. 17.

Kulturkontakt Nord, Walhalla og KAVA sætter fokus på nordiske skrækfilm ved en række filmvisninger og seminar i Orion og en forelæsning på Kulturkontakt Nord d. 2.3. kl. 17.00.
Forelæserne er specialister i skrækfilm fra universiteter i Danmark, Sverige og Finland. Outi Hakola, forsker ved Helsinki Universitet, professor Yvonne Leffler fra Göteborg Universitet og lektor Rikke Schubart fra Syddansk Universitet taler om nordisk skræk, vampyrer og kvinder i skrækfilm

.
Mera info och detaljerat program finns här.

Jag ångrar inte direkt att jag anmält mig till en kurs i norska danser hela helgen, men lite synd är det ju att man missar seminariet. Så går det när ens olika intresseområden krockar 🙄 Men fredagens föreläsning hinner jag åhöra och jag har prickat in flera av temafilmerna – alla filmerna hittas (på finska) på Kavas sidor under temat Paha Pohjola. :eyes:

Annonser

5 thoughts on “Rysligt rysansvärt

  1. Andra kattslaven writes:Jag måste försöka pricka in några av de där å jag också får sen nordisk skräck. Jag skulle inte heller motsätta mig att se Riket på nytt. Fast på istt sätt är jag helt nöjd med att se skräckfilmer som inte utspelar sig i hemknutarna… :p

  2. Jag har faktiskt aldrig sett Riket, förutom den där "förbannade danskjävlar"-scenen. :ko: Jo, nackdelen med att se lokal skräckfilm är förstås att man kan bli lite nervös av sin omgivning. Å andra sidan räcker det nog med att läsa nyheter för det…

  3. Andra kattslaven writes:Det är därför jag föredrar utrikesnyheter varje gång. Jag har aldrig tänkt på det, men jag föredrar faktiskt nyheter utomlandsifrån.

  4. Johanna writes:I shall be thar.För min del så föredrar jag skräck jag kan relatera till på något vis… Den måste inte nödvändigtvis vara nutida eller familjär, men potentiellt sett kunna vara. Därför blir jag alltid så skrämd när jag läser Lindqvist…((och titta, jag hittade faktiskt din blogg! *dances*))

  5. Men sen händer det att vi är någon annans utrikensnyheter ibland :-/Hej Johanna, kul att du hittade hit, välkommen :up: Lindqvist är helt klart jäkligt skrämmande – vem känner inte till betongförorter, liksom. Och i Pappersväggar utspelar ett flertal av novellerna i parentesernas environger… :eyes: Att ha det oväntade i det familjära är det bästa sättet att skrämmas – jag tror det är därför den där duschscenen i Psycho är så känd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s