Andras bibliotek

Som mina trogna läsare vet så är jag bibliotekarie. Bibliotekarier är lite lustiga emellanåt, eller borde jag säga miljöskadade? Åtminstone jag 😀 Jag kan t.ex. inte som vanliga människor bara smita in på ett bibliotek för att gå på toaletten, nejdå, jag måste börja diskutera hur det fungerar att ha reserveringar i öppna hyllor och ta en runda för att kolla in hur det ser ut… Det här exemplet är från ett besök på Norrtälje stadsbibliotek, ett riktigt trivsamt ställe.

En liten tröst är att också andra kattslaven just den här gången var med och intresserade sig, fast kanske jag egentligen borde oroa mig för folie à deux 😉

Pix:

Såhär ser hyllan med reserverade böcker ut. Kunden får ett reservationsnummer i meddelandet om att boken kan hämtas, så ingen annan kan se vem som reserverat en viss bok. Om kunden glömmer att ta med meddelandet (ni kan säkert gissa att det händer) så kan man få det från servicedisken. Tills vidare (systemet var rätt nytt) så har de inte haft problem med att folk tar böckerna och läser dem eller gömmer dem, vilket jag kan föreställa mig att skulle kunna bli ett problem hos oss. Åtminstone om man ska döma av hur ofta våra ej hemlåns-ex är försvunna… (Det där bindestrecken var helt nödvändigt, eller så är det bara jag som tycker att hemlånsex ser lite egendomligt ut… 😮 )

Barnavdelningen skymtar i grönt – den var mitt i bibban och alldeles klargrön – av nån anledning kommer jag att tänka på den gula finlandssvenska ön på bokmässan 😀

Jag gillade att deras standardhyllor hade en hylla på lagom höjd där det fanns möjlighet att framhäva vissa verk och inte bara nyheter. Jag vet inte vem som gör urvalet och hur ofta de byts ut, det glömde jag att fråga. Men det såg väldigt inbjudande och lockande ut.

Så hade de emellanåt en lite större hylla att ställa fram böcker i.

Det fanns också en speciell avdelning för lokalhistoria / lokalkännedom, med ett stiligt modellskepp och allt (tyvärr syns det inte så bra på min bild, men man kan se flera bilder på deras sidor här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s