Svamp! Har’u nån svamp?

En god vän och jag var på en veckoslutsvandring förra helgen i Tykö strövområde (mellan Salo och Bjärnå) och jag har planerat att lägga upp bilder från den sen jag kom hem, men det har varit en så omåttligt bisig vecka att jag inte hunnit… :ko:

Det var ett fint område, typiskt för Egentliga Finland, som är hemskt vackert. ⭐ Vi vandrade över myrar, genom skog, över berg och slog upp vindskyddet vid en fin sjö 🙂


Och vi hittade svamp – helt absurda mängder svamp :yikes: Jag tror inte att jag har sett så mycket svamp på en gång och då har jag ändå vuxit upp i en svampplockande familj. Vi var ju inte alls utrustade för svampplockning, men det gick ju inte att motstå, fast vi var så "kräsna" att vi mest höll oss till kantarellerna och Karl Johan – och ändå fick vi varsin kasse med oss hem!

Lyxiga hajksvampmackor med smörstekt Karl Johan och kantareller :p Tala om bättre mat än påssoppor (fast vi hade rätt mycket gourmetmat i vilket fall, för att vara ärlig).

En del svampar fick stanna i skogen – har ni nånsin sett en sån bautasopp! :eyes:

Det fanns svamp överallt!

Man borde aldrig plocka i plastpåse, men vad ska man göra?

3 tankar om “Svamp! Har’u nån svamp?

  1. Gammelmoran: Hutter, du menar att det inte är kombinationen av värme och fukt, utan väntan på värre tider? Llaurén: Jo, det var fint – lite mycket folk sådär närmast parkeringsplatserna, som det brukar vara, men så fort man kom några kilometer bort så var det rätt lugnt 🙂 (Du känner förresten troligen igen mitt sällskap 😉 )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s