Dagens storskryt

Jag sade visst igår att jag skulle lasta upp lite bilder på ösregnet, men när jag väl tagit mig hem, dragit av mig de våta kläderna (isch, vad äckliga jeans blir när de är blöta!) och lagat te så orkade jag inte mera än visa bilder för andra kattslaven, som föreslog att jag skulle skicka en till Metro. Okej, varför inte, så jag skickade in den här:

Och såhär såg dagens tidning ut :yes:

Några 100€ har jag inte hört av än, men det känns ganska jäkla coolt att ha fått en förstasidesbild i Hufvudstadens gratisblaska! 😎 :queen:

9 tankar om “Dagens storskryt

  1. 🙂 Det är nog bra många bilder som man borde få publicerade i så fall… Speciellt om det går 60% skatt på arvodet. Annars en helt trevlig idé.

  2. Nä se på fan! Det var din telefon! (Jag var så nyfiken så jag laddade ner bilden och kollade EXIF-infon)F 1.43 (eller 2.4, i vilket fall som wow! – men kanske tfnkameror har annan skala?) 1/20 sekund (kan du ställa in det här manuellt? ens sådär ditåt?)autoblixt (gjorde väl knappast till eller från)Iso 400Allt i exifen säger auto-inställningar, _smart_ kamera!

  3. Verkligt bra bild, inte underligt att Metro slog upp den så stort.Oväder är ju annars sånt som kan vara svårt att fånga på bild – det ser liksom aldrig nånting ut i jämförelse med verkligheten. Här skapar ju bilen både ett utmärkt blickfång i kompositionen i allmänhet och dessutom effektfullt "motion blur". Vad fotade du med? Inte väl telefon? I så fall måste jag nog skarpt fundera om mina tankar på vad min nästa skall vara…

  4. Tack tack 🙂 I det här fallet är det faktiskt så att bilden nog ser liite värre ut än det var, jag tror inte att vattendjupet översteg en halvmeter och ca en halvtimme senare hade det runnit undan helt. Och visst fotade jag med telefonen, de flesta bilderna på bloggen är fotade med den. Jag är faktiskt riktigt nöjd med den, fast jag inte kan ställa in nånting. (Jag är sådär öht riktigt nöjd med telefonen, den har bra batteri, verkar hyfsat hållbar (är klumpig), är lätt och tar som sagt riktigt ok foton. Nokia C5.) I det här fallet tog jag en hel massa bilder och sen skickade jag den bästa – en liten, röd bil ser ju mycket effektivare ut än en stor buss, t.ex. 😉 Det enda jag gjort med bilden innan jag lade upp den var att jag korrade färgen lite (med auto correct 😮 ) och förminskade den. Jag visste inte att du kunde få ut så mycket info från bilden – det får du visa hur du gör! 😎

  5. Tackar och bockar 🙂 Idag fick jag ett meddelande att jag skulle ta kontakt, så nu vet jag vart jag ska skicka kopia på skattekortet och kontonummer :up:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s