Lite pinsamt

Jag är nu ingen guru på datorer, men hyfsat begåvad med mångårig erfarenhet, så jag har oftast varit det inofficiella datorstödet på jobbet, speciellt för studenterna. (I riktigt svåra fall brukar jag helt enkelt konsultera andra kattslaven, vilket är betydligt enklare, snabbare och trevligare än att ringa adb-hjälpdisken 😉 )

Så nu känner jag mig lite generad. Jag klagade här nyligen på att jag inte fick wlan:et att fungera på båten, när jag hade fått låna andra kattslavens minidator för resan. Nå, sen visade det sig att det inte fungerade någonstans, inte på uni heller, och det funkade förra veckan 😦 Jag försökte titta igenom alla inställningar, men kunde inte hitta nåt fel. Jag var rädd att jag hade lyckats ha sönder den på nåt sätt och vågade inte berätta det för andra kattslaven, utan gick i stället till unis egen servicestation för bärbara. Jappen bakom disken tittade två minuter på den och visade mig var snabbkommandot för "wlan on/off"-satt. Jag måste ha kommit åt det på något sätt, och som det var en okänd dator så reagerade jag inte på att en av de små blåa lamporna inte lyste… Pinsamt! 😮 (Fast jag tycker fortfarande att systemet kunde ha berättat för mig att "wlan is off", i stället för att bara påstå att det inte finns nät.)

Man känner sig på nåt sätt lite enkel när man kommer med nåt sånt där PEBCAC-klåp…

Annonser

4 thoughts on “Lite pinsamt

  1. Anonymous writes:På datorer/i datortelefoner som man har med sig brukar man stänga av WLAN och blåtand för att spara på ström och skydda sig mot intrång, så sätter man på dom när man behöver.

  2. Det är en bra point, det där, jag har ju faktiskt stängt av det i tfn för att spara på batteriet. Jag tänkte bara inte på att jag kunde ha råkat stänga av det av misstag i datorn 😮 Nu vet jag hur jag ska göra i fortsättningen :up:

  3. Andra kattslaven writes:Det var dessutom jag som stängde av WLAN. Jag gör det alltid när jag inte använder det. Bara för det är störande när datorn konstant berättar att det finns nät i omgivningen att koppla till. Jag tänkte inte att du skulle använda WLAN på resan. Jag hade ju kunnat berätta hur du får igång det 🙂 Sorry 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s