Glöm inte jordtimmen!

Kom ihåg att kura skymning i morgon kväll – Earth hour halv nio till halv tio i morgon kväll :spock:

Dessutom vill jag göra reklam för ett jippo i morgon på Tennispalatset. Vem annan har läst Sadako och de tusen papperstranorna? :awww: Texten är från ett mail jag fick nyligen. Den som har Fb kan logga in här.

Hoppets origami

Enligt gammal japansk tradition medför tranor lycka. Den som viker 1000 origamitranor, får sina önskningar uppfyllda. År 1944 hade en liten flicka i Hiroshima en önskan. Sadako Sasaki ville övervinna leukemin som förorsakats av atombomben och hon hann vika nästan 1000 tranor. Genom Sasakis berättelse har origamitranan blivit en global symbol för kampen mot kärnvapen.

Lördagen 26.3 kl 12-16 arrangerar vi en för alla öppen konstaktion på Helsingfors konstmuseum Tennispalatset (2. vån.). Kom med och visa ditt deltagande med anledning av Japans naturkatastrof. Tillsammans viker vi 1000 tranor.

Bakom evenemanget står en spontant samlat grupp till vilken hör konstnärerna Fredrika Biström, Katriina Koskinen, Heidi Lunabba och Magdalena Åberg samt kulturaktivisten Rita Paqvalén.

Vi bjuder på material och handledning för vikandet av papperstranor. Du får gärna ta med eget material för origamifåglarna – t.ex. olika slags papper, tidningsartiklar, teckningar eller handskrivna meddelanden. Av tranorna skapar vi en installation för Tennispalatset som visas under en vecka.

I samarbete med Helsingfors konstmuseum Tennispalatset

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s