The greatest that ever got chalk on his coat

Idag när vi satt några personer och jobbade på ett grupparbete om beståndsadministration (vilket är mycket intressantare än vad det kanske låter som) kom samtalet osökt in på den akademiska diskursen, där man beskriver forskning genom att citera från ett antal olika källor och sedan hålla med eller argumentera mot. Det är inte alltid helt enkelt att veta var den andra texten slutar och ens egen börjar 😮 Detta fick mig att – än en gång – tänka på det stora geniet Tom Lehrer och hans sång om vad han lärt sig av Nikolai Ivanovich Lobachevsky 😀

Det finns en textad version här, men kvaliteten är sämre och texten är från ett liveuppträdande, så den skiljer sig lite från studioversionen. En liveversion finns här, med ett ganska långt intro (som i och för sig är väldigt underhållande).

Om ni inte tröttnat på Tom Lehrer (vilket väl inte är möjligt?) så kan man bland annat här hitta flera sånger med Tom Lehrer, här på liveuppträdanden. Rekommenderas – hans mimik är minst lika underbara som hans texter!

Annonser

2 thoughts on “The greatest that ever got chalk on his coat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s