Vår ömma moder brukar säga att alla arkitekter borde tvingas att bo minst tre månader i hus de ritat och laga mat i kök som de har designat. Jag brukar tänka på det ibland när jag stör mig på vissa köksattiraljer som ser tjusiga ut, men inte funkar ordentligt. Det är helt tydligt att de som har renoverat det här köket har valt utrustningen med ögonen, i stället för att kolla upp kvaliteten. Bl.a. så tenderar frysens dörr att stänga lite dåligt, vilket förstås leder till massor med frost i frysen och risk att matvarorna förfars. Och vem sätter egentligen ömtålig (billig) trälaminat i köket? Den tål nämligen inte fukt alls… :ko:
Framför allt tänker jag på det här när jag slåss med vår ugn. Vi har alltså gasspis och -ugn och hade jag inte bott många år med en välfungerande sådan så hade jag trott att det var gasen som var problemet. Gas har sina egna problem (t.ex. är det svårt att få en jämn värme) men jag hade aldrig problem på förra stället med att det var svårt att tända ugnen och framför allt hålla den tänd – den jäkeln kan slockna av sig själv och gör det också emellanåt. Den förstörde ett rågbröd för mig förra veckan :furious: Det bidde bara pannkaka. Eller det bidde det inte ens, alltså. Jag försökte göra knäckebröd av det kompakta eländet, men det blev vidbränt… 😡 Jag har försökt putsa slingan med borste och cocktailpinne, men det verkar inte hjälpa. Ingen lampa har vi heller, för den elektriska tändningsknappen har fastnat, så vi måste dra ut sladden för att den inte ska stå och klicka hela tiden. Den har vi inte heller lyckats fixa själva, trots att vi är hyfsat händiga. Jag skulle kunna grilla den som köpte en tjusigt silverfärgad Gorenjespis i stället för en som verkligen funkar. Förutsatt att jag skulle få grillen att funka, vilket jag alltså inte får 🙄