A show with everything *and* Yul Brynner

I kväll var andra kattslaven och jag på Filmis och såg en fullkomligt underbar, äkta Technicolor-skälmfilm (jag gillar inte ordet, men det är den bästa översättningen av "veijari" som jag kommer på): Romance of a Horsethief Den börjar med ett par hästtjuvar som stjäl hästar av en man för att följande dag sälja tillbaka dem – mycket "motvilligt", eftersom de ju är "stöldgods" 😀 Den fortsätter i samma absurda stil, men ändå har den också ett underliggande allvar. Den historiska bakgrunden är polska judar runt förra sekelskiftet, agitering, kosacker och värnplikt.

Den påminner på sätt och vis om Emir Kusturicas Svart katt, vit katt och på ett annat sätt om The Full Monty – båda filmer som blandar allvar och absurd humor och har sympatiska, men på inget sätt felfria, personer. De rekommenderas också 🙂


För att återgå till kvällens filmupplevelse så hittade jag ett klipp på YouTube där kosackernas befälhavare – som spelas av Yul Brynner och jag förstår verkligen varför han blivit så upphaussad, han är otrolig! – kommer till den lilla hålans lokala bordell och blir underhållen (distraherad) av madame – hon spelas av Lainie Kazan, som sjunger lika bra som hon är vacker och charmig – medan det smugglas ut ett par hästar därifrån… En underbar scen, rolig och vemodig på en gång, och de spelar så bra mot varandra! Enjoy! :flirt:

Annonser

2 thoughts on “A show with everything *and* Yul Brynner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s