Nytt år och gamla högar…

Jag ska byta enhet efter nyår, dvs. jag jobbar kvar på samma bibliotek, men på en annan enhet med andra samlingar. Den nya enheten är mycket större än den gamla och den enda samling jag egentligen kan är mitt eget huvudämne, Nordisk litteratur och den är väldigt liten… annars är det mest språk. Tyska, engelska och nordiska språk och litteratur går väl bra, men franska, slaviska och finsk-ugriska språk är inte min starka sida… måste plugga lite kyrilliska bokstäver :right: Nytt år och nya utmaningar :beard:

Eftersom jag har jobbat åtta år :eyes: på samma ställe så har jag samlat på mig en hel del högar med diverse som jag satt och redde upp hela dagen och kvällen igår – det är helt otroligt så mycket som kan samlas! Något pinsamt var det ju när jag hittade en låda med saker som jag tagit med från mitt tidigare jobb "för att kanske titta på om det behövs" 😮 Det där med att spara "för säkerhets skull" är jag lite för bra på, tycker andra kattslaven :left: Men nu sorterade jag ut och slängde en hel del, också om mycket kom med hem eller får gå med internposten till nya stället.

Tyvärr räckte inte tiden och energin åt till att ordna här hemma också – det får väl bli nästa års projekt, att få ordning på bokhyllorna och sekretären åtminstone :ninja:

Gott nytt år på er 🙂

2 tankar om “Nytt år och gamla högar…

  1. Jag har fått mig berättat att du uppövat ditt kyrilliska bokstavskunnande på dynamitlådor uppslängda ur en källare i centralaste hufvudstad.

  2. Alltid ska de överdriva, det var inte dynamit, det var trotyl 😉 Vi tömde en källare och jag slängde glatt vad jag trodde var ett par gamla, dammiga ryska tvålar i containern. Tills jag började stava lite noggrannare och insåg att det som såg ut som троти́л inte var "tvål"… Efter det spärrade de av hela kvarteret. Humptidump! 😮 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s