Mera köphysteri samt om storhetsvansinne

Bloggen har blivit lite försummad, har helt enkelt varit för trött för att skriva nåt. Idag har vi båda varit lite piggare och vi passade på att åka till den väldigt trevliga ekogården Majvik i Sibbo och handla, när vi nu har en bil till låns. Vi köpte väääldigt många kilo mjöl (men vi ska dela med oss) och en stor säck "indiansocker" (gott rörsocker) och diverse rot- och grönsaker. Mums :p

På vägen beundrade vi landskapet och konstaterade att stora delar av det vi såg ju faktiskt numera är Helsingfors, men tydligen har inte Helsingfors börjat bebygga det än. Jag har faktiskt fortfarande väldigt svårt att förstå hur den där annekteringen egentligen gick till. Hur kan H:fors helt enkelt bestämma att de vill ha en rejäl bit av grannkommunen och så bara ta den, trots att 95% av invånarna i sagda kommun inte vill. Det var ju inte som om Sibbo var konkursfärdigt heller. I alla fall inte då, vet inte hur de kommer att klara sig nu, när en hel del av deras skattebetalare och investeringar övergått till Helsingfors. Jag förstod det varken då eller senare och jag förstår det inte ännu heller. Kalla mig kork. Eller så inte :cow:

2 tankar om “Mera köphysteri samt om storhetsvansinne

  1. Anonymous writes:Nej vem förstår sig på den där historien? Den är så bisarr att jag inte ens kan bli ordentligt upprörd. Bara tycka att sådär borde man ju inte få göra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s