Flödesradio

Vi brukar ofta lyssna på lokalradio om morgnarna, det är ett bra sätt att hålla koll på vad som händer i regionen och ibland är klockradio ett marginellt trevligare sätt att vakna än av väckarklockan (fast det beror förstås mycket på vem som pratar och om vad). Det är samma koncept i Radio Åboland och huvudstadsregionen, lite diversesnack, en del "på gång", en del trafikinformation (där jag nästan undantagslöst tänker "jamen åk buss i stället") och så tätt varvat med en ganska menlös musikmatta. Samma musikmatta i alla Vegas lokalkanaler. Samtidigt, dessutom. (Jag har alltså bara koll på två, men träffade en gång en radioredaktör som berättade att det blir billigast om alla har samma, så jag antar att alla som lyssnar på lokalradio i Svenskfinland hör samma sak samtidigt. Scary.) :right:

Det frustrerande med den här musikmattan är inte bara att den är vald för att vara så mainstream som möjligt, utan också att utbudet är så litet att man mycket snart kan alldeles för mycket tradig tuggummipop halvt utantill. Det hjälper inte ens alltid att stänga av radion, för den senaste låten brukar snurra i huvudet på mig länge efteråt :irked: I morse var det än en gång "men hur ska / hon och jag / kunna träffas? / Hon kanske bor i Finland, / där har jag aldrig varit". Suck! :bomb: Men var inte så förbannat hjälplös, karl! Du har tjatat om det där i åratal! Det är väl bar att hoppa på en båt och åka hit då, om du nu är så orolig att aldrig kunna träffa din själsfrände. jäkla långt är det inte! :devil:

I can haz Spotify? :confused:

2 tankar om “Flödesradio

  1. gammelmoran writes:Den utmärkta dirigenten i den nu sorgligt avsomnade Kråkkören sa, att man kunde få ett stopp på melodier som går runt och runt och runt i huvudet med att komponera ett riktigt ståtligt musikaliskt SLUT på dem.

  2. Så tråkigt att kören är avsomnad 😦 Det där med att komponera ett slut får mig att tänka på Povel Ramel, han har en sång om en kompositör som komponerat en fantaaastisk sång – men han lyckas inte få nåt slut på den utan är tvungen att ta om den från början hela tiden… 😆 Annars kan man förstås alltid börja sjunga på nåt annat, som t.ex. Que Sera Sera. Eller, om det är riktigt illa, Mana-Mana (Varsågoda). 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s