Blankettmani/fobi

Hur kommer det sig att varje förändring på min arbetsplats för med sig nya mängder pappersarbete? :bomb:
Sedan vi började med klockkort i höstas har jag levt i den saliga tron att systemet håller reda på mina arbetstimmar och allt jag behöver göra är komma in med en blankett då&då, när jag varit sjuk eller gjort något fel, och för övrigt så sköts allt automatiskt. Hah. Idag visade det sig att jag missförstått komplett, och att vi borde ha fyllt i en blankett med alla våra kvällsskift varje månad det senaste året för att få kvällstillägg. Jag hade inte noterat att det uteblivit, för det är ärligt talat en så liten summa att den knappt märks. Tidigare har vi alltid haft en lite kortare arbetsdag de dagar vi har kvällsskift (man kan få kvällstillägget antingen i tid eller pengar) och jag försökte propagera för att vi skulle behålla det systemet – jag märker nämligen en kvarts kortare arbetstid betydligt mera än ett par euros ersättning. Ett av mina argument var just det att det tar en massa tid och energi att registrera timmarna, men svaret var "nejnej, det där sköter systemet". Jaha, nu visar det sig att vad som menades (jag minns inte längre vem som sade det, det här var i början av hösten!) var att vi ju kan kolla i våra rapporter, när vi haft kvällsskift, som stöd när vi ska fylla i blanketten. Absolut inte att det på något sätt skulle kunna gå direkt till lönekontoret… :furious: Så nu ska vi göra det retroaktivt, men det är inte sagt att vi kan få nån ersättning för i fjol. Det spelar som sagt ingen speciell finansiell roll, men det är så typiskt att ingen har reagerat på att det aldrig kom några blanketter från oss… eller att man t.ex. skulle dubbelkolla det mot klockkortet eller nåt. För klockkortet är en helt egen enhet, som uppenbarligen inte har med något annat att göra. Vi har nämligen en annan sorts blankett med arbetstidsuppföljning att fylla i också, och den ska fyllas i varje dag, enligt det officiella antalet timmar, inte det verkliga… En vecka per månad ska vi beskriva dagens arbetsuppgifter minutiöst (och det kan jag motvilligt gå med på att fyller en funktion), men resten av månaden ska vi bara fylla i huruvida vi varit på jobb, lediga eller sjuka. Det går absolut inte att ta de uppgifterna från klockkortet, ne-ej. :irked:

Har jag sagt nån gång att jag hatar blanketter? Verkligen hatar! De förorsakar mig alldeles oproportionerligt mycket stress, det är inte bara ett litet irritationsmoment, utan något som ger mig huvudvärk (bokstavligen, har haft ont i huvudet hela dagen efter att jag fick reda på det här) och högt blodtryck :down: Jag älskar mitt jobb – det som jag upplever att ingår i mitt jobb, alltså – men alla dessa blanketter som bara tycks föröka sig skulle jag väldigt gärna slippa. Det kan inte vara förnuftigt att jag först ska stämpla in (eller pipa in, snarare), sen fylla i en blankett som säger "hej, jo jag jobbar idag" och så dessutom skicka en tredje sorts blankett som säger att jag jobbar kväll. Det syns ju allt på klockkortet. För att inte tala om att mina kollegor och våra kunder skulle märka om jag helt enkelt inte dök upp! Idiotiskt mycket byråkrati :faint:

3 tankar om “Blankettmani/fobi

  1. gammelmoran writes:Låter som om någon inte fått all datorkunskap, eller firman som gjort programmet gått i konkurs innan det varit helt installerat.

  2. Jag blir alltid väldigt frustrerad av att höra "datorn klarar inte" eller "det är olika program". Så mycket som man kan göra med datorer så låter det inte riktigt trovärdigt. Inte för att jag personligen skulle kunna programmera, erkännes, men det finns väl såna som kan? :confused:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s