Stackars Sisko. Och kattslaven. Och inte minst taxichaffisen…

Sisko har varit hängig i en dryg vecka, ätit dåligt och inte haft lust att leka eller ens vara i famnen eller i sängen – hon ligger mest i fåtöljen och ser apatisk ut :worried: Fåtöljen är bra, för där finns en luddig, röd filt och en värmedyna (det är rätt svalt här). Hon var på standardkoll på Catvet i veckan och de hittade inget speciellt, förutom att hon hade magrat, men när hon fortsatte matvägra tog vi dit henne igen och de undersökte noggrannare. De hittade inte riktigt nåt klargörande, men ev. har hon tarminflammation, så hon är satt på antibiotika, och så fick hon dropp för att motverka uttorkning. Sen ringde de till mig på jobbet för att säga att jag kunde hämta hem henne, och "om du kan komma ifrån så vore det nog bra att hämta henne så snabbt som möjligt, för hon vill hem nu". Och det hördes i telefonen också… Uppenbarligen var hon så vild att de inte kunde ha henne i sina egna burar, för hon bröt sig ut ett flertal gånger (så hemskt sjuk är hon då uppenbarligen inte!) och när de satt henne i transportburen så jamade hon hysteriskt och klöste och pressade nosen mot gallret så att hennes stackars nos är helt mörkröd fortfarande 😦 Hon var bara lugn när hon fick vara i famnen på nån av sköterskorna, men det är ju lite svårt att jobba på det sättet… Så jag for efter henne så fort jag kunde lossa från jobbet, och där satt hon i Maris famn och var ganska lugn. Sen var jag ju tvungen att sätta henne i buren för att få hem henne, och då satt hon igång igen- mjau, mjau, mjau, mjaaau! :left:

Vi tog en taxi, och jag hade en trevlig konversation med chauffören (som var finlandssvensk, och jag hoppas innerligt att han inte är Lindholm, eller vad nu Volts kolumnist heter) ända tills jag insåg att Sisko hade kissat i buren. Och på nåt sätt, trots att den har plastkanter och -botten, lyckats läcka på sätet :no: Hon har aldrig gjort det förut, men jag antar att det var droppet kombinerad med stressen. Gissa om jag blev pop :insane: Han var nog ytterst hövlig, men glad blev han ju inte! Jag betalade dubbelt, och bad förstås tusen gånger om ursäkt, men insåg senare att jag ju borde ha gett honom extra dricks, kontant. Men det tänkte jag ju inte på då – jag blev så stressad 😦

Nu ligger hon hur lugnt och stilla som helst och sover – varför hon inte kan göra det i Catvets stora burar vet jag inte, Twister gjorde det – kanske hon är klaustrofobisk precis som matte! :cat: Stackars Sisko. Och stackars taxichaufför. Och lite synd tycker jag nog om mig själv också… :bug:

En tanke på “Stackars Sisko. Och kattslaven. Och inte minst taxichaffisen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s