Bilfri dag?

Jag gillar verkligen konceptet med den bilfria dagen. Dels gillar jag sådär per automatik allt som har att göra med att begränsa privatbilismen i innerstan 😉 dels händer det en massa skojigt på stan 🙂 På något sätt anser jag att det är lite mysko att jag, som kör eller åker bil mycket sällan och praktiskt taget aldrig i stan, just idag kom in till stan med bil… Visserligen med en varutransport, flera lådor tunga böcker, vilket jag personligen godtar som rimlig orsak till att ta bil, men ändå. Är det inte lite ironiskt :bug:

5 tankar om “Bilfri dag?

  1. Aspsusa writes:Den där "bilfria dagen" – jag blir alltid lätt konsternerad, på gränsen till irriterad av den. Idén är i sig bra (onödigt nyttjande av bil är inte bra), men som någon som väldigt, väldigt sällan nyttjar bil så känns det rätt irriterande. Och tänker man på folk som bor väldigt avsides, så blir man ännu mer irriterad.På något sätt vore det trevligare med "Kollektivtraffikens, cyklingens och promenades dag". Men det är ju inte alls lika klatchigt. Och matar inte heller egot på all världens självgoda typer. (Operas captchas är verkligen kul, denna gång: Ashkenazy burp)

  2. Jag är säkert en självgod typ 😦 eftersom jag i mitt elaka innersta gillar att bilister får det extra svårt i stan och blir utsatta för lite extra påtryckning… Men om du kommer på nåt klatchigt uttryck som förmedlar alternativa fortskaffningsmedel så köper jag nog det å 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s