Déjà vu all over again

Så har vi haft EU-val, och av de få som röstat har över hundratrettiotusen tyckt att det vore en god idé att rösta på Soini :yuck: Vad kan jag säga om det, som jag inte sagt förut och det flera gånger :down: Just nu känner jag mig väldigt bed(r)övad – att det finns så många människor i det här landet som antingen tänker som "Sannfinländarna", alternativt inte tänker alls :alien:

Så för att inte upprepa mig ska jag i stället dela med mig av andra kattslavens intressanta betraktelse 🙂 Vi var ute på en promenad och tittade på valaffischerna, och andra kattslaven konstaterade att Kristdemokraternas (och speciellt Sari Essayahs) valreklam var direkt plankad från Sin City 🙄 Det hade jag inte märkt, men det är ju helt uppenbart, när man väl tänker på det:


Vi diskuterade det här ett tag, eftersom andra kattslaven nyligen sett Sin City (jag klarade inte av att se den till slut). Att det är Bryssel som är den Syndiga Staden som ska bibringas lite Kristna Värden kan man förstå, men vad är det egentligen KD försöker förmedla för bild av sina metoder? Är budskapet att det minsann behövs tuffa tag när man har att göra med EU-politik? Jag undrar om Essayah har tänkte trycka sina motståndares ansikten mot asfalten när hon kör omkring i staden? (Det var där jag slutade titta, väldigt stilig film och allt det där, men den blev helt enkelt alldeles för våldsam för mig, jag blev bara alltför äcklad :faint: )

Här finns KD:s egna förklaring (på finska), som förstås mest handlar om hur de gamla värdena är på nedgång… 🙄 Det må så vara, jag undrar bara varför så många religiösa grupper menar kärnfamilj och heteronormativitet när de talar om "gamla" eller "traditionella" värden :confused: Om de skulle tala om ödmjukhet och respekt för sin omgivning (både människor, djur och natur) så skulle jag ha lättare att förstå mig på dem. Jag vet att det finns många såna kristna (och andra religiösa) människor också, det är bara sällan man hör talas om dem i såna här sammanhang. 😦

/texten lätt editerad för klarhetens skull

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s