För ett jämställt EU!

Alla vet att EU är ett jäkla gubbvälde, så man kan ju försöka påverka det hela med att uppmana till alternativ :up: Det heter att "[m]ed ett 'medborgarinitiativ', vilket kräver minimum 1 miljon namnunderskrifter från ett stort antal medlemsländer, kan vi uppmana att EU-kommissionen agerar[…]" Sen är det en annan sak att senast jag skrev under på ett sånt här EU-medborgarinitiativ så var det för att få stopp på det eviga, resursslösande (i pengar, tid och miljö) kuskandet mellan Bryssel och Strasbourg som Europaparlamentet "roar sig" med varje månad :down: Insamlingen fick snabbt ihop över en miljon namn, men Frankrike vägrar att diskutera saken, så ingenting händer förstås… :irked:

Men vore mig fjärran att misströsta, och EU är ju trots allt en demokrati, så jag uppmanar ändå alla som tycker att det vore bra att få en balans på könsrepresentationen hos makthavarna i EU att skriva under.
Uppropet nedan:

250 miljoner kvinnor – och ingen duger?

Under de kommande tolv månaderna ska fyra politiker väljas till ledande topposter i EU. I femtio år nu har bilden av europeiskt ledarskap varit densamma. Det är tid för förändring. I fortsättningen bör internationella toppjobb alltid gå till den mest kompetenta kandidaten.
Det finns 250 miljoner kvinnor i Europa. Hur svårt kan det vara?

Skriv under här, om du önskar se minst en kvinna i ledningen för EU.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s