Mera metrofunderingar

Jag tänkte ännu mera på det här med att åka metro på vägen hem häromdagen. Jag tänkte på alla de upplevelser som individualistbilisterna missar när de sitter i sin egen lilla bubbla. T.ex. så får de knappas höra något överraskande i musikväg, medan jag fick uppleva en livslevande strupsångare i gångtunneln ner till Kaisaniemimetron :sing: Han frambringade helt otroliga ljud, han rosslade och sjöng och kvittrade och spelade dessutom på ett lustigt tvåsträngat stråkinstrument som han sa att hette igil. Jag köpte hans skiva – det är naturligtvis inte samma sak som en spontan musikupplevelse, men den är cool den också 😎 Och vad lyssnar bilisterna på? Samma gamla musikmattor i lokalradion eller kanske egna skivor, i bästa fall på en ljudbok :down: Sångaren heter förresten Imre Peemot och kan avnjutas på Etnosoi i Malms kulturhus söndagen den 9 november 🙂

I metron satt jag sen och lyssnade på ett par pratsamma typer och deltog t.o.m. lite i samtalet själv, eftersom jag inte kunde låta bli att skratta åt en del av det jag hörde, men ingen hade tagit illa upp om jag föredragit att hålla mig till min bok. Visst, i kollektivtrafiken måste man ta en viss hänsyn till sin omgivning – men är det nödvändigtvis en dålig sak? Det finns olika människor och det är bra :up:
(Jag hittade en gång en blogg som handlar om en mammas upplevelser att åka kollektivt med sitt lilla barn i San Fransisco, den heter That Baby Is Cold Den är riktigt kul 🙂 )

Jag förundrar mig en aning över att en viss högerpolitiker som mycket arrogant hävdat folks "individuella rätt" att köra bil ändå har enorma annonser i just metron. Som om han skulle bry sig om sån kreti och pleti som inte ens har råd att köra bil 🙄 Kan han inte annonsera längs med motorvägen eller nåt? (Jag vet, jag vet, som andra kattslaven påpekat så är det säkert inte han personligen som bestämt var det ska finnas affischer. Men ändå. Jag skulle gärna slippa se det där självsäkra hånflinet.)

Kom ihåg att rösta! Helst på någon som respekterar andra människor och miljön och inte bara tycker att den egna bekvämligheten går före allt annat :doh:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s