Dagens krä(n)kning

Det är vår, och till vårens glädjeämnen hör homofobidebatten i Husis :right: Jag brukar himla mig och tänka att det är helt otroligt att det finns folk som orkar hetsa upp sig så dant över människors sexuella preferenser – så länge det gäller det som på engelska kallas "consenting adults" förstås. Sexuell läggning är hursomhelst varierande och flytande, och så länge man respekterar den/dem man är involverad med så är det väl var och ens ensak? Men nej, alltid finns det någon – oftast religiös – homofob som ska lägga ut texten om hur fel och orent det är… :irked: Dagens spya var alldeles ovanligt obehaglig, något av det värsta jag har sett, de facto. Den kom som svar på Roger Petas' sakliga insändare om Setas arbete mot homofobi på internationella anti-homofobidagen. Den här insändarskribentens åsikt var: "Jag har varit med på ett sådant upplysningstillfälle och en mer äcklig avföringsromantik har jag aldrig sett." Och så fortsätter det alltmer hatiskt i hans Guds namn :eyes: :yuck: Jag förstår inte att Husis ens täcks ta in skiten! :yuck: Underskrivet av en pastor emeritus. Jiihaa, ett sånt kärleksbudskap :down: Jag är glad att det finns präster som Kalle af Hällström, som lite motvikt till fanatikerna. Tala om hets mot folkgrupp :troll:

4 tankar om “Dagens krä(n)kning

  1. Du menar inte att du orkade läsa den insändaren?!?! Jag läste första meningen, sedan såg jag på vem som undertecknat.

  2. Jag tror man borde ha resonerat som Gammelmoran. Nu läste jag skräpet, och även om jag vet bättre, så blev jag ändå illa berörd. Trött på eländet. Nåja, nu vet jag i alla fall att jag definitivt kommer att kolla extra noga på Regnbågsankan och vad de kan erbjuda vår skola (vi planerar lite hbt-awareness för både lärare och elever). Så tack för det, pastor Surgurka.

  3. Heh – jag orkade läsa första meningen, men kände inte igen skribentens namn, så av ren nyfikenhet försökte jag läsa litet till. Men det bara gick inte, alltför råddigt och dåligt skrivet, alltför ointressant.Efter att ha läst Kokos kommentar här försökte jag igen. Nä. Kanske om man var lidelsefullt intresserad av att leka detektiv vis-a-vis skribentens världsbild & traumor?De där typerna kan man bara tycka synd om. Inte nog med att de måste vara inte så litet vridna i sin världsbild, de har inte ens vett nog att hålla tyst om det.

  4. Jag kände faktiskt inte till namnet – nu kommer jag ha svårt att glömma det… :yuck: Emelius = enema 😆 Det är ungefär den nivån han själv var på… Jag vet inte riktigt varför jag läste den, någon sorts perverst självplågeri kanske, eller sådär som det är svårt att inte stirra på en riktigt grisig olycka :left: Majas kommentar är lustig, på en lista jag är på har debatten gått varm om hur/om man borde reagera på a)pastorn själv b) Husis policy att ta in den sortens insändare. De flesta har varit eniga om att Husis policy borde kritiseras, eftersom det inte är nån idé att resonera med en sådan person, men en del har hävdat att just den där sortens åsikter får de "ljumma" läsarna att ta ställning mot homofobi och verkligen tänka över saken. Så om den där insändaren får Maja att verkligen ta tag i ämnet och inte låta det stanna på planeringsstadiet så har den ju fört nåt gott med sig :up: Intressant i sammanhanget är att Husis ännu inte publicerat en enda av de kommentarer som de har fått – jag antar att de samlar till en riktig bredsida (nån hade hört att de skulle komma i morgon). För inte kan de väl anse att en fördomsfull homofob får kräkas oemotsagd? Speciellt som insändaransvariges motivering till publicering lär ska vara att just lyfta fram problemet och få folk att inse vad homofobi i sin mest avskalade form går ut på…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s