(Fre)dagens kulturtips

Igår fick jag höra en supernyhet av brorsan som hört det från en kompis – suveräna skrammelrockbändet (eller hur det nu ska definieras, de är helt unika) Kaizers Orchestra spelar på Tavastia i mars! :hat: Jag&brorsan har varit över till Stockholm och kollat in dem på Nalen, det är ett fantastiskt livebänd – inte för att skivorna är dåliga heller! Nu när jag har tre biljetter (andra kattslaven kommer också med, vilket är närmast unheard of, så då förstår man hur otroligt suveräna de är! :eyes: ) så kan jag sprida det glada budskapet :yes: Kolla in deras hemsida eller MySpace-sida (tyvärr är den jätterörig, deras hemsida var tidigare mycket bättre, men nu finns där bara YouTube-klipp av nån anledning, och infon finns på MySpace :down: ) så finns där smakprov på musiken. De sjunger dessutom på Stavangerdialekt, vilket gör dem ännu coolare 😎

Sen har jag varit på Tennispalatset på Sally Mann-utställning, den tar slut på söndag, så om nån har tänkt se den så gäller det att passa på. Jag tyckte absolut den var sevärd, fast bitvis rätt obehaglig, hon hade bl.s. fotat förmultnande kroppar i någon utomhusforskningsmiljö för kriminalobducenter – rena Kay Scarpetta… Men där fanns också foton på hennes barn och naturbilder. Hennes teknik är väldigt spännande, mycket gammalmodig, vilket intressant nog gör bilderna extra konstärliga. Jag passade på att titta på Juhana Blomstedt också, men det var inte riktigt min grej.

Nu har jag snart druckit upp hela kannan med Verbenate. :coffee: Om någon vet var man hittar sådant närmare än Tyskland (en vän har hämtat det som tuliainen, och vi har pantat på det!) så säg till. Järnört lär det ska heta på svenska, och får tydligen inte säljas outblandat – jag har bara hittat det i "sov-gott"-örtteblandningar, men aldrig rent… Man känner sig som en knarkare när man smyger runt och frågar efter det i femtioelva butiker :ko:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s