Tröstemat

Som jag visst har konstaterat tidigare så är jag inte så mycket för att shopppa, utom böcker och strömming 😮 Strömmingen kan utvidgas att gälla mat i allmänhet. Inte så att jag nödvändigtvis gillar att gå i matbutiken, det är ofta trångt och varmt och jag får lätt klaustrofobi (fast på resor så älskar jag att gå i butiker och titta vad som är vardagsmat!), men jag gillar att köpa ingredienser till speciella tillfällen. Idag, en grå, regnig och blåsig novemberdag med stora, svarta rubriker på löpsedlarna om vårt eget Columbine, gick vi till Hagnäshallen och förköpte oss (som vanligt). Det blev stekta abborrfiléer och viltöksoliver (från Maustekeidas) till förrätt och en mustig gryta med rotfrukter, aubergine och fårkött till huvudrätt – inspirerad av Caisas utomordentliga Kuzu Guvec. Vår blev kanske inte riktigt lika god, men den värmde gott i både mage och sinne. Mat kan vara väldigt trösterikt :chef:

Liksom en spinnande katt, fast hon skymmer tangentbordet… Hej Sisko 🙂

2 tankar om “Tröstemat

  1. Jag undrar varför jag fått för mig att du är vegetarian? Hur som helst, låter som utmärkt tröstemat. Mustiga grytor är en av de få ljuspunkterna för den här årstiden!

  2. Så lustigt. Äter nog helt gärna mycket vegetariskt (och tofu!), men är allätare. Fast trevligast är det ju om köttet är ekologiskt och sådär 🙂 Som åländskt lammkött från hallen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s