Blog action day

Jag brukar ju blogga om miljöstuff då och då, men idag är det officiell Blog Action Day, då alla ska blogga om miljöfrågor samma dag. Som det alltid brukar vara när man ska skriva om nåt speciellt så blir jag nervös och kommer inte på vad jag ska säga, fast det här är ett ämne jag brukar kunna lägga ut texten om i evighet… :left: Tack går till Maja, via vars blogg jag hittade utmaningen! Läs gärna hennes inlägg idag, fullt med nyttiga tips! ⭐

Jag kan börja med att konstatera att jag är glad att Al Gore och FN:s klimatpanel fick Nobels fredspris. :wizard:
Precis som när det gäller fjolårets pris till Grameen bank och dess grundare Muhammad Yunus är det en tydlig signal från fredspriskommittén att fred inte bara kan uppnås med att medla i existerande konflikter, utan genom att förebygga – och att förebygga innebär att se till att människor har en vettig värld att leva i, både ekonomiskt, politiskt och miljömässigt. :up:

Jag försöker göra mitt, leva hyfsat miljömässigt, men inser att jag ändå är mycket privilegierad i min västvärld 😮 En av de saker man mycket lätt kan göra varje dag är att klicka på The Hungersite och med den sammanhängande sidor – så sköter sponsorerna resten! En annan är att köpa färre prylar, utan satsa på presenter som man kan ”äta upp, dricka upp eller bränna upp”, som Gammelmoran nyligen konstaterade. Eller varför inte ge ett presentkort på massage, fönstertvätt, städning och så vidare. Eller så kan man köpa en bit urskog, donera pengar till WWF, köpa en get, plantera träd, hjälpa Östersjön… det finns massor man kan göra.
Och sätt på dig en röd näsa! :clown:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s