Utvisningsverket strikes again

Lite då och då tar media upp såna utvisningsfall som många "vanliga människor" tycker att verkar helt absurda. För tillfället är det Naze Aghai som ska utvisas. Utvisningsverket är övertygade om att det inte finns någon orsak för henne att få stanna i Finland. Den som är av annan åsikt kan maila till adressen som finns på länken ovan, eller alternativt delta i en demonstration.

I dagens Husis står det t.o.m. "Migrationsminister Astrid Thors kommenterar inte fallet Naze Aghai men säger att det finns en uppenbar konflikt mellan lagarna och människors rättskänsla i asylfrågor." No shit, Sherlock! :irked: Varför ska vi överhuvudtaget ha paragrafer som svamlar om "humanitära skäl" om de inte alls används?

Det finns fler som har åsikter om Finlands flyktingpolitik. I nyaste Ny Tid finns ett argt debattinlägg av Vänsterunga. En annan bra kolumn om saken kan läsas här – hur fungerar de människor som jobbar med det byråkratiska månntro? Borde man gå dit och titta på dem? Bloggen [/URL]Början av 2000-talet har en mycket bra reflexion över Fort Europa här. Det är annars också en väldigt läsvärd blogg, med funderingar om hur världen kan se ut om femtio år, och en hel del annat intressant stuff. :up:

2 tankar om “Utvisningsverket strikes again

  1. Det glädjer mig verkligen! Den där utlänningslagen måste ses över! Gudarna ska veta att finländarna inte är världen mest välkomnande gentemot invandrare, men Utlänningsverket driver det nog in absurdum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s