Prokrastinera mera…

Av någon anledning hittar man (än så länge) inte ordet prokrastinera i ordboken för den engelska termen procrastinate, utan bara en förklaring av vad det betyder. Så många konstiga ord som snabbt kommit in i det svenska språket, och vi måste fortfarande hålla oss till mångordiga "dra ut på (förhala) tiden, skjuta upp saker och ting". (Jag har iofs inte kollat saken i senaste SAOL.) Det är ett utmärkt ord (fast jag ibland fastnar och undrar om där ska vara ett andra r eller inte…:o ) för en inte fullt så utmärkt, men ack-så-mänsklig företeelse. Och i just det här specifika fallet är jag ytterst mänsklig… :whistle: Jag sympatiserar med Nemi – eller om det är tvärtom :left:.


Förutom att det i mitt fall inte är tv, men vadsomhelst annat än det jag borde göra. Jag sydde t.o.m. i en knapp i en skjorta här nyligen! :eyes: (Jag hatar att sy.) Och på senaste tiden har det naturligtvis varit Potter som jag har fastnat i :wizard: Nu är den utläst :awww: Men man kan ju alltid läsa om den 😀

2 tankar om “Prokrastinera mera…

  1. Vad är det som du borde göra i stället för att sy i knappar då? Jag brukar trösta mig med det utmärkta begreppet "ställtid" som Bodil Jönsson lanserade. Dvs. den tid man behöver för att ställa in sig på att göra något. Man kan inte bara kasta sig över saker. Man måste bestämma sig först!

  2. Det gamla vanliga Evighetsprojektet… 😮 Och jag har nog haft ställtid så det understa ruttnar, som andra kattslaven brukar säga 🙄 Nu skulle jag behöva lite bättre koncentrationsförmåga och uthållighet :bug:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s