Biodöd :(

Helsingfors tycks plötsligt förvandlas till en filmöken 😦 (Nevada kanske, bara öken och så ett jättekomplex mitt i alltihop?) – Finnkino har köpt upp Sandrew Metronome (inte för att det nödvändigtvis är en förlust från utbudets sida sett, de har ganska långt visat samma filmer, men jag misstänker att priserna kommer att stiga, och hur kommer det sig att Konkurrensverket inte har nånting att säga om saken?); Bio Rex har förvandlats till någon sorts ”beställningsbiograf” (ryktet säger att de bara visar precis så många filmer som behövs för att få kulturstöd), ett sånt slöseri med tanke på den fantastiska salen!, Forum har stängt (jag vet, det var också Finnkino, men det var iaf inget jättekomplex); Diana, liksom Andorra, har varit stängt länge; och nu har också Bio City gått i konkurs 😥

Jag hade just tittat på deras program förrförra veckan och tänkt att ”den och den och den och DEN och kanske den vill jag se under semestern”… Och nu har de stängt. Det var en så rolig bio, med pyttesalar och en massa intressanta, udda, filmer som Berättelsen om den gråtande kamelen och Niergendwo in Afrika för att nämna ett par fantastiska saker jag har sett där. Tro inte att Finnkino importerar några mysko små europeiska filmer som inte bär sig. Smala filmer lönar sig inte. Men det är viktigt att man får se dem för det.

Tack och lov finns Filmis ännu, och eftersom de inte behöver bära sig så kan man kanske lita på att de inte försvinner i första taget… Och så Kino Engel förstås. Men ingendera har riktigt haft samma sorts utbud som Bio City. Och filmerna som City har visat är t.o.m. svåra att hitta på DVD – inte för att det nånsin är samma sak. Inget ont om DVD, man får en massa spännande extror, men jag föredrar biosalongen framom datorskärmen. Eller som det brukade heta i tiderna: ”Film är bäst på bio!”

En tyst minut för Bio City :rip: , och för det borttynande filmutbudet i EU:s ordförandestad. Bah. :down:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s