Gråmulet väder & det stora G:et

Vart tog det vackra vårvintervädret vägen? Det var så trevligt med blå himmel och strålande sol, också om det var kallt. Inte för att det spelar nån större roll, sådär inspirationsmässigt sett, men det är ju alltid trevligare med solsken när man sitter och försöker skriva… (Jodå, det är fortfarande det stora G:et som spökar, jag brukar ta ett ryck lite då&då.) Men idag är varmvattnet avstängt, så jag kan varken diska el tvätta i stället, så kanske det blir nånting gjort – fast man kunde ju alltid dammsuga… :p (Jag har en studievän som sa att det aldrig varit så prydligt hemma som när hon skrev gradu, hon putsade till och med persiennernas lameller en och en med bomullshandskar på händerna enligt alla konstens regler;)
Var på en stimulerande föreläsning igår om mentala modeller, problemlösning och den kreativa processen, och försöker nu tänka positivt och ha en rutin – minst tjugo minuter per dag, varje dag:) Har åtminstone fått mera gjort den senaste veckan än på ett år – alltid något!

Sen skulle jag säkert få mera gjort idag om jag inte vore så sömnig – fastnade på natten i Mary Renaults The Persian Boy om en persisk eunuck som så småningom hamnar hos Alexander den store. Den är väldigt spännande och välskriven, och historiskt korrekt också, enligt vad jag förstått. Jag har läst att storfilmen Alexander verkar ha använt sig mycket av Mary Renaults böcker, men utan att medge det officiellt :bandit:

Katterna ligger i en liten söt pälshög på soffan och susar, vilket är betydligt enklare än att försöka skriva med dem i famnen… Kanske jag måste passa på att joba nu när jag har chansen:whistle:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s