September


Den japanska blodlönnen på balkongen börjar få röda blad. Dito lönnen på unis innergård. Bland björkarnas grönska skymtar några gula flikar. Morgonluften är klar och lite skarp. Ljuset börjar få den där särskilda gyllengula nyansen, och himmelen den höga blå känslan. Det är vackert, men sorgesamt vackert.

Jag älskar på ett sätt den tidiga hösten – den är egentligen den vackraste årstiden av dem alla – men jag skulle älska den mer oförbehållsamt om jag inte skulle veta vad som kommer efter den. De sena höstmorgnarna med sitt mjuka dimljus och doften av fuktiga, förmultnande löv är fortfarande speciella – men sen…:yuck:

Nåja, ska nu inte minnas november redan i september:left: Jag är bra på att förtränga sånt:) Alla minns säkert Birk i Ronja Rövardotter: "Det är en blåsig sommar vi har i år, rövardotter"…

Och en kopp te:coffee: med purrekatter:cat: :cat: i famnen är ju aldrig fel:)

5 tankar om “September

  1. för att itne tala om ur åkrarna i snabb takt ändrar utseende: mogen säd i dovt gult, stubb i matt gult med inslag av spirande grönt gräs, den underbart glänsande jorden i en nyplöjd åker.

  2. Tack för fin dikt och söta kattbilder:) Ser inte så mycket åkrar här i storstaden, men det är onekligen också ett hösttecken. Liksom de enorma mängderna nya studerande som yrar omkring på uni;)

  3. Japansk blodlönn på BALKONGEN??? Det måste jag se.Operas förnyade "community" är antingen väldigt populärt eller en resurssmaskare – det är som att trampa i tuggummi att titta sig omkring här 😦

  4. Javisst, ett litet träd i en kruka:) Tydligen kan de bli rätt stora, fick order om att klippa ner den ganska drastiskt inför nästa säsong… Väldigt vackert! Du skulle ju kunna komma och hälsa på med din nya, fina kamera och ta ett par bilder:) Bara jag hinner dammsuga först… :left:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s