Kattmat…

kan se ut på många sätt. (Fy mig, nu syftade jag på rubriken, Mia får flå mig:))

Twister äter: allt sort köttpålägg (skinka, rövarstek, lördagskorv osv). Nåja, det är ju inte så förvånande. Men han äter dessutom: gurka (med minst lika stor förtjusning som kött), sallad (iaf den knapriga isbergstypen), tomat, morot om man ger honom en strimla skuren med skalaren – inte i bit -, paprika (har sett honom klättra på brorsan och försöka fiska en bit mer el mindre ur munnen på honom:)), och liknande salladsingredienser. Vi har försökt förklara att han är en katt, och alltså köttätare, men det går inte hem:) Och så dricker han te. Iaf om det är China Oolong, i min kopp och lagom tempererat! :cat: :coffee: (jag vet att det eg är en kaffesmiley, men det finns ingen egen för te:irked: )

Sisko är betydligt mera konservativ och skeptisk, och slickar länge och omsorgsfullt på allting innan hon nedlåter sig till att använda tänderna. Hon äter också pålägg, men inte grönsaker. Däremot gillar hon naturell yoghurt, och soja-vaniljpudding,vilket Twister inte gör. Och – har jag nyligen upptäckt – Glimmingehus Port Salutost. Mycket lämpligt, de facto, för då kan jag gömma hennes medicin i en bit ost, och den slinker ner utan problem. (Hon får tabletter för att se om det ska hjälpa mot det överdrivna slickandet.)

Fåniga små gullekräk. Man upptäcker att katter faktiskt äter allt möjligt när man regelbundet håller fram smakbitar med orden "du äter inte det här, sluta jama! 🙄 Då måste de ju smaka bara för sakens skull:p Hmmm… kanske något att prova på småbarn?

2 tankar om “Kattmat…

  1. Låter som härligt fördomsfria katter! Min kära hädangångna norska skogskatt Fia åt även hon typ allt. Sallad dök hon efter direkt i shoppingkassen om hon vädrade den. Speciellt rucola. Tomatkross och ananas gick enligt "du äter inte det här"-principen. För ost, skinka eller annat pålägg skulle hon ha gått genom eld. Det enda hon inte ville ha av fler gånger var dijonsenapen – då backade hon baklänges och gjorde miner! Nuvarande katten Molli är inte så hemskt matfixerad. Man kan ha pålägg framme utan att hon ställer till med cirkus för att få smaka. Däremot har hon en fix idé om att hon måste bita hål i alla papperspåsar som innehåller något. Så det finns små huggtandsmärken i alla mjöl-, müsli- och liknande påsar. Ja, och så äter hon krukväxter och dricker ALLT. (Om du hittar språkgrodan i stycket ovan så lovar jag att inte flå dig för syftning å rubrik :))

  2. Om du hittar språkgrodan i stycket ovan så lovar jag att inte flå dig för syftning å rubrik 🙂 Hmm, kan man backa annat än baklänges? Men annars måste jag erkänna mig slagen, lite personliga formuleringar, men inget som jag direkt skulle klassa som fel. Får väl ställa mig vid skampålen och tugga äckelsurt äpple som jag får il i tänderna av…:) Förresten, apropå absurda matvanor tycks jag a glömt att nämna rå potatis. Igår när jag stod och rev potatis till rårakor satt det en Twisterkatt på kökspallen och jamade hysteriskt "ge mig, ge mig". Och han slutade inte när han fick smaka, nejdå, han skulle bara ha mera. Jag tror att det är krasandet han gillar. Hur mycket rå potatis tål katter månne, har för mig att det inte är helt nyttigt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s